marți, 12 mai 2015

Cauze arsuri la stomac

In mod normal, acidul trebuie sa ramana in stomac, datorita inchiderii unui sfincter, adica un muschi circular aflat intre stomac si esofag, insa poate sa patrunda in cantitati mai jos, in duoden impreuna cu alimentele digerate. Datorita pancreasului, care secreta sucuri pancreatice (bazice), aceasta aciditate este moderata si intestinul isi poate face treaba.
Toata lumea stie ca esofagul este o conducta care face legatura intre gura si stomac, care permite transportul alimentelor. In mod normal, sfincterul care separa stomacul de esofag, se presupune ca se deschide doar ca sa treaca mancarea catre stomca, dar daca acesta este defectuos, aciditatea din stomac vine inapoi pe peretele interior al esofagului, ceea ce provoaca simptomele de arsura, care adesea este insotita de un gust acid in gura.
Regurgitarile acide si arsurile la stomac sunt doua simptome destul de comune, in general, acestea sunt neplacute si legate de stres, consum excesiv de proteine, alcool sau anumite medicamente cum ar fi aspirina sau anti-inflamatoarele. Daca aceste simptome persista, incep sa apara problemele reale.
Tratamentul traditional impotriva refluxului se bazeaza pe antiacide care neutralizeaza aciditatea, dar aceste remedii presupun si anumite riscuri, pentru ca cele mai multe medicamente contin saruri de aluminiu sau aluminiu, care este implicat in multe boli degenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
Cel mai bine este sa cautati pansamente pentru stomac, care sa favorizeze formarea de mucus in stomac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu