miercuri, 13 mai 2015

Ghid pentru cumpararea unor plase de tantari

Tocmai atunci cand temperaturile devin placute pentru ca noi sa lasam usile si ferestrele deschise, sute de insecte bazaitoare navalesc prin acestea si incearca sa patrunda in locuinta noastra linistita. Din fericire, exista plase de tantari care sunt contramasuri eficiente si ne permit sa mentinem politica usilor deschise.



Acest procedeu a fost folsit cu mult timp in urma cand oamenii teseau plase de protectie. Odata cu aparitia fibrelor sintetice in anii 1920, a otelului galvanizat, plasele de tantari au devenit tot mai comune in casele oamenilor. Aceste modele au protejat usile si ferestrele oamenilor timp de cativa zeci de ani dar, din cauza faptului ca otelul are tendinta de a rugini odata cu trecerea timpului, s-a ajuns in cele din urma la o alternativa care nu este influentata de coroziune si anume aluminiul. In ziua de astazi, aluminiul si un material mai nou care se numeste vinilinul sunt printre cele mai comune materiale care se folosesc la fabricarea plaselor de tantari. Acesta din urma intrece in vanzari aluminiul deoarece costa mai putin, de fapt are doar jumatate din pretul aluminiului. In afara de pret, nu sunt diferente majore intre cele doua materiale. Preferintele oamenilor joaca un rol important in alegerea unui material sau a celuilalt.  In unele parti ale tarii oamenii prefera aluminiul pe cand in altele, prefera fibra de sticla invelita in vinilin.

Fibra de sticla invelita  in vinilin este cel mai popular material pentru confectionarea acestor plase de tantari deoarece nu se corodeaza, nu rugineste, nu se pateaza insa de intinde si se rupe totusi mai usor decat aluminiul. Plasele de tantari solare sunt confectionate din acelasi material. Utilizat pentru protejarea ferestrelor si usilor cat si a verandelor sau chiar a piscinelor, acest material cu tesatura fina poate sa economiseasca multa energie.

Ultimele descoperiri din ultima decada, plasele de tantari solare blocheaza caldura de la soare, reducand astfel sarcina de pe aparatele de aer conditionat precum si protejand mobila si covoarele impotriva decolorarii. Exista totusi si un dezavantaj atunci cand se utilizeaza astfel de materiale si anume faptul ca acestea intuneca camera retinand o mare parte a luminii. In timpul zilei, aceste sisteme de protectie par aproape opace de la exterior dar ofera totusi o vizibilitate buna din interior. Sunt disponibile pe mai multe culori dintre care negrul si argintiul sunt cele mai des folosite.

Exista si plase de tantari speciale. Spre exemplu puteti achizitiona unele facute din fir de bronz care sunt compuse din cupru in procent de 90% din cupru si 10% din zinc insa sunt mult mai scumpe decat cele din aluminiu. La un nivel superior puteti achizitiona unele din cupru, alama sau chiar otel inoxidabil. Ca si in cazul celor din bronz, preturile sunt destul de piperate si, de cele mai multe ori, nu merita investitia facuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu